18 Nisan 2013 Perşembe

BASKIN SEVGİ DİLİ: FİZİKSEL TEMAS


Uzun zamandan beri fiziksel temasın sevgiyi iletmekte etkili bir yol olduğunu biliyoruz. Dokunularak sevilen, kucaklanan çocukların duygusal yönleri uzun süre boyunca fiziksel temastan mahrum kalan çocuklara oranla daha güçlü geliştiğini biliyoruz. Ancak fiziksel temas eşler arasındaki sevgiyi iletmek için de güçlü bir araçtır. Elele tutuşmak, sarılmak, öpüşmek, cinsel ilişkiye girmek… kişinin eşine olan sevgisini ifade etme biçimleridir. Bazı insanlar fiziksel temas olmadan sevildiklerini hissetmezler.

Baskın sevgi dili fiziksel temas olan bir erkek için çok zor yapılan yemeklerle donatılmış bir sofra yerine dokunmalar, sırt kaşımaları, baş okşamaları ve cinsellik çok daha fazla anlamlıdır.
Baskın sevgi dili fiziksel temas olan çocuklar ve büyükler yüzlerine atılan bir tokattan da diğerlerine göre çok daha fazla etkilenirler. Şefkatli bir sarılma da benzer nedenle, seni seviyorum demenin çok güçlü bir ifadesi, haykırışı olabilir.

 Hangi dokunuşların eşinizi mutlu ettiğini anlamanın yolu ona dokunmaktır. Her kişinin duyarlı bölgeleri bir diğerinden farklı olabilir. Ona kendi tarzınızla ve kendi istediğiniz zamanlarda dokunmak için ısrarcı olmayın. Onun sevgi dilini konuşmayı öğrenin. Size ya da bir önceki partnerinize zevk veren bir dokunuş ona zevk vermek zorunda değildir. Dokunacak yeni yerler, yeni yöntemler size de ona da heyecan verir. Hiç masa altı yöntemi denemediyseniz dışarıda yemek yemek ilginç bir hale gelebilir.

Sevgi dokunuşları bir masaj kadar uzun sürebildiği gibi fincana kahve doldururken elinizi onun omzuna koymak ya da evin koridorunda karşılaştığınız zaman şöyle bir deyivermekte olduğu gibi bir anlık da olabilir. Üstü kapalı sevgi dokunuşları çok zaman almaz ama çok şeyler ifade eder. Eve geldiğinizde baskın sevgi dili fiziksel temas olan eşinize sarılıp onu öpmek eşiniz için paha biçilmezdir.

Çevremiz, partnerleri tarafından aldatılanların yaşadıkları duygusal sarsıntıları atlatmaya çalışan insanlarla dolu. Bu sarsıntı özellikle baskın sevgi dili fiziksel temas olan kişilerde çok daha şiddetli olur. O çok ihtiyaç duyduğu, fiziksel temasla ifade edilen sevgi, başka birine verilmektedir. Bu durumda sadece sevgi deposu boşalmakla kalmaz, delik deşik olur.
Kriz zamanlarında birbirimize sarılırız. Çünkü fiziksel temas sevgiyi çok güçlü bir biçimde ifade etme aracıdır. Olayları değiştiremeyebiliriz ama sevildiğimizi hissettiğimizde birçok şeye daha kolay dayanırız.

Baskın sevgi dili fiziksel temas olan eşiniz için yapabileceğiniz en önemli şey, kriz zamanlarında ona olan sevginizi daha fazla ifade etmektir ve bunu ona sarılarak yapmalısınız. Krizler sevgiyi ifade etmek için kaçırılmayacak fırsatlardır. Şefkatli dokunuşlarınız kriz sonrasında da akılda kalacaktır. Ancak dokunmayı ihmal ederseniz bu da unutulmayacaktır.

Flört döneminde elele tutuşmayı, sarılmayı öpüşmeyi çiftin her iki üyesi de isterken evlilikle birlikte baskın sevgi dilleri kendini göstermeye başlar. Baskın sevgi dili fiziksel temas olan birisi için eşinin, onun dokunmalarına ve yaklaşmalarına cevap vermemesi, içe kapanma, kendini çekme, reddedildiğini ya da sevilmediğini düşünme nedenidir. Oysa örneğin partnerinin baskın sevgi dili hizmet eylemleri ise o, yemekleri hazırlayarak, evi temizleyerek, çamaşırları yıkayıp, ütüyü yaparak sevgisini gösterdiğini düşünecektir.
Özellikle erkeklerin cinselliğe düşkün olması onların baskın sevgi dilinin fiziksel temas olduğu anlamına gelmez. Cinselliğe düşkün olduğu için kendi sevgi dilinin fiziksel temas olduğunu sanan erkek, eşinin ona yeterince zaman ayırmadığını, dinlemediğini, eleştirilerini aşağılayarak yaptığını düşündüğünde ya da eşinin onu kapıda karşılamasının çok önemli olduğunu hissettiğinde baskın sevgi dilini saptamak konusunda yeniden düşünmelidir. Eşinizin eleştirel ve yargılayıcı sözleri gerçekten canınızı sıkıyorsa baskın sevgi diliniz onaylayıcı kelimelerdir. Eşinizin size yeterince zaman ayırmadığını, dinlemediğini düşünüyorsanız baskın sevgi diliniz kaliteli zaman geçirmek olabilir. Eşinizin sizi kapıda karşılaması ya da mükemmel sofralar kurması sizin için çok önemliyse baskın sevgi diliniz muhtemelen hizmet eylemleridir.

Eşinizin Baskın Sevgi Dili Fiziksel Temas İse;
Arabadan eve ya da alışveriş merkezine doğru yürürken eşinizin elini tutun.
Birlikte yemek yerken dizinizi veya ayağınızı ona dayayın.
Eşinize yaklaşıp şöyle deyin: “Son zamanlarda seni sevdiğimi söyledim mi hiç?” Onu kollarınıza alın ve sarılarak bir süre sırtını okşayın. “Sen harikasın.” diye devam edin. Sonra ondan ayrılın ve işinize devam edin (Bu süre içinde yatak odasına koşma dürtüsüne direnin).
Eşiniz otururken arkasından yaklaşın ve omuzlarına masaj yapmaya başlayın. Eşiniz durmanızı istemediği sürece bir süre devam edin.
Seksi ayak masajı yaparak başlatın, masajı diğer bölgelere uygulayarak devam edin.
Jakuziyi daha sık kullanın (Evinizde jakuzinin yoksa yılda iki kere jakuzisi olan bir otelde yer ayırtın.)
Arabada, otobüste onun koluna eline, karnına vs dokunun. Eğer size “Dur” derse her anlamda frene basın.
Akrabalarınız eşiniz dostunuz size ziyarete geldiğinde onların yanında da ona dokunun, sarılın, kolunuzda gezdirme, koluna girme gibi hareketler yapın.
Eşiniz eve geldiğinde onu kucaklayarak sarılarak karşılayın. Normalde nerede karşılıyorsanız bir etap önce karşılayın. Örneğin salonda karşılıyorsanız, kapıda; kapıda karşılıyorsanız asansörün önünde, orada karşılıyorsanız apartman girişinde karşılamak gibi. Bunu arada bir yapın.

www.serkanozkan.com.tr   www.okunlp.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder